Naše firma je mladá, dynamická a držíme úctu k českým tradicím. Proto jsme v roce 2020 odkoupili, od manželů Plchových, firmu, které v roce 2020 slavila čtvrt století svého založení, a rozhodli jsme se tuto tradici, FIRMY Hořické trubičky OLČA, udržet. Od svého založení se firma OLČA, která se postupně formovala již od roku 1992, stále se vyvíjí.
Za působení rodiny Plchových byla OLČA oceněna prestižními cenami Potravinář roku 2017 a 2018 pod záštitou Královéhradeckého kraje. V roce 2004 jsme se stali členy Sdružení za účelem ochrany výrobku Hořických trubiček ve státech Evropské unie. A v roce 2007 vlastníme ochrannou známku, našich výrobků.
Jsme nejen platnými členy Svazu Hořických trubiček, spolu s dalšími 6 výrobci, ale zároveň se pyšníme označením Regionálního produktu PODKRKONOŠÍ a chráněné zeměpisné označení.
V době, kdy jsme firmu odkoupili, vozili se výrobky v rámci celé české republiky a pro nás je oceněním, že od roku 2020, se počet našich zákazníků stále zvyšuje a my tak expandujeme i do částí republiky, kde dříve naše výrobky nebyly. Držíme původní kvalitu výrobků, za kterou jsou naši zákazníci, ochotni se vracet a spolu s tím modernizujeme naše provozní prostory, vybavení i úpravu výrobků tak, aby splňovala nové trendy, ale nemělo vliv na chuť a kvalitu, na kterou jsou zákaznici zvyklí.
Velkým krokem pro nás bylo, že jsme v roce 2021, drtivou většinu našich výrobků, zbavili palmového tuku! Co nás ještě víc potěšilo, že výborná chuť našich trubiček a oplatek se nezměnila.
Drtivá většina výrobní procesů je stále ruční výrobou. Část výroby sice převzali stroje – plnění, balení. Ale od upečení křupavé oplatky, přes zrání, stočení na horké plotně do tvaru trubičky je stále v rukách našich pracovnic, které s láskou pečují o každý kousek, který naše provozovna vyrobí.
Zaměstnáváme do 10 zaměstnanců, převážně maminek s dětmi. I to je naší radostí, že v tak malém počtu, dokážeme obsloužit velké množství zákazníků a zavážet i do velkoskladu.